lauantai 5. joulukuuta 2015

My favourite christmas movies

Oikein hyvää lauantaiaamua Joulukuun alkaessa elokuvistakin alan enemmän nauttimaan. Yleensä en kauheasti katsele mitään leffoja, koska enemmän tulee katsottua erilaisia sarjoja, joten elokuvat jää toiseksi. Nyt kuitenkin kun joulukin on tulossa, olen jouluelokuvien suurkuluttaja. Eri joulukalentereita ollaan katseltu täällä kotona, vaikka ne eivät ole elokuvia, mutta niitä on nyt pyöritelty todella paljon. Ja nyt lähipäivinäkin ajattelin oikein kunnolla ottaa lempi jouluelokuvani käden ulottuville ja katsoa niitä. Tässä on nyt muutama mun lempi jouluelokuvat


The Grinch - Elokuva kertoo suurella vuorella asuvasta peikosta, Grinchistä, joka vihaa sydämensä pohjasta joulua. Vuoren juurella sijaitsee kylä, jonka asukkaat kaikki rakastavat joulua, mutta he pelkäävät Grinchiä ja välttävät hänestä puhumista. Pikkuinen Cindy Lou ymmärtää Grinchin vihan joulua kohtaan ja päättää pyytää Grinchiä juhlimaan joulua kylän kanssa.

Joulupukki ja noitarumpu - Lukiessaan joululahjatoiveita Joulupukki saa erikoisen kirjeen ja kaikki olettavat sen sisältävän joululahjatoiveen Vekara-nimiseltä pojalta. Joulupukki ei saa kuvasta selvää, joten hän Nooran ja Villen kanssa päättää käydä näyttämässä kuvaa mestaritontuille. Samaan aikaan kylässä tapahtuu kummia, kun Joulupukkia vainoavat erilaiset oudot onnettomuudet. Paljastuu, että onnettomuuksien takana on shamaani. Shamaani kertoo elokuvan lopussa olevansa itse Vekara-lapsi, ja kertoo kuvan esittävän häntä itseään tontun vaatteissa, koska Vekara halusi pienenä olla tonttu. Hänen kirjeensä oli kuitenkin jäänyt jakamatta, ja Vekara alkoi kantaa kaunaa pukille, kun tämä ei vastannut Vekaran kirjeeseen.

Napapiirin pikajuna - Steven-niminen poika ei saa jouluaattoyönä unta. Hän alkaa pohtia Joulupukin olemassaoloa ja joulun todellista merkitystä. Juuri kun hän on nukahtamaisillaan viereiselle kadulle puksuttaa juna. Konduktööri ei aluksi meinaa huolia poikaa mukaan, mutta omasta tahdostaan Steven hyppää silti kyytiin. Junassa hän tapaa samanikäisen tytön. Lisäksi hän törmää silmälasipäiseen kaikkitietävään Rickiin, joka kertoo Stevenille innoissaan joulusuunnitelmistaan saada kaikki maailman lelut joululahjaksi. Saavuttuaan junalla Michiganin syrjäseuduille junaan on tulossa vielä pieni poika ja viimeinen kyytiin nouseva. Hän ei kuitenkaan halua tulla, mutta muuttaa hetkessä mielensä ja alkaa juosta junan perässä.


Saiturin joulu - Elokuva kertoo katkerasta ja pihistä vanhasta miehestä. Hänen veljenpoikansa Fred pyytää häntä joulupäivälliselle, mutta hän kieltäytyy. Hän halveksuu joulua, mutta siihen tulee muutos, sillä joulua edeltävänä yönä hänen luokseen tulee kolme eri henkeä, menneisyyden henki, nykyisen ajan henki ja tulevaisuuden henki.

Elf - Elokuva kertoo Buddystä, joka pienenä kömpi joulupukin lahjasäkkiin, ja salamatkustaja huomattiin vasta silloin kun joulupukki oli saanut lahjat jaettua. Koska Buddy oli orpo, päätti Tonttupappa kasvattaa Buddyn tontuksi, kertomatta hänelle että hän on ihminen. Vuosia myöhemmin kun Buddy on kasvanut aikuiseksi, hän on muita tonttuja paljon pitempi ja hitaampi tekemään lahjoja. Buddy alkaa epäillä alkuperäänsä, ja kuulee pian että hän onkin ihminen. Tästä pettyneenä päättää Buddy lähteä etsimään oikeita vanhempiaan New Yorkista. 

Mutta mitä tapahtui joulupukille? - Elokuva kertooleluyhtiön omistavasta Scott Calvinista. Scott on eronnut vaimostaan, eikä isä-poika suhde ole parhaimmasta päästä, mutta poika saapuu kuitenkin viettämään joulua isänsä luokse. Poika, Charlie alkaa olla jo siinä iässä, että kyseenalaistaa joulupukin olemassaolon. Yöllä Scott herää rapinaan katolla, ja luulee että heille yritetään murtautua. Scott onnistuu pudottamaan joulupukin alas katolta, ja pukki kuolee pian tämän jälkeen. Niinpä Scottin täytyy hypätä pukin saappaisiin ja ruveta uudeksi joulupukiksi.


Lumiukko - Lumisena jouluaattopäivänä sataa lunta. Pieni poika menee nauttimaan ulos lumisateesta ja tekee lumiukon. Lumiukon valmistuttua on hänen aika mennä nukkumaan. Hän ei kuitenkaan saa unta ja lähtee keskellä yötä katsomaan tekemäänsä lumiukkoa, joka herää pojan hämmästykseksi yhtäkkiä henkiin. Poika ja lumiukko seikkailevat talon sisällä ja ulkopuolella, kunnes lumiukko ottaa pojan kädestä kiinni ja lähtee lentoon vieden pojan meren yli salaiseen paikkaan, jossa muut lumiukot viettävät joulua. Poika tapaa lumiukkojen luona Joulupukin, joka antaa hänelle lahjaksi sinisen kaulaliinan. 

Tonttu Toljanterin joulumieli - Korvatunturille haetaan pikaposteljoonia, ja hakijoita on kaksi. Viänänen ja Korvanen tulevat pukin luokse kuulotarkastukseen ja raportin antoon. Korvanen jää kuuntelemaan oven taakse muorin ja pukin puheita, ja hän kuulee pukin halusta jäädä eläkkeelle ja että seuraajakseen pukki ehdottaa Toljanteria. Tästä Korvanen suuttuu ja alkaa sabotoida Toljanterin töitä ja uskottelee toisen pikaposteljoonihakijan uskomaan Toljanterin tehneen kaikki ilkeydet. Lopuksi totuus tulee ilmi ja kaikilla on joulumieli.

Skipataan joulu - Elokuva kertoo Luther Krankista ja hänen vaimostaan Norasta. Lutherin ja Noran ainoa lapsi Blair on muuttanut pois ja tämä joulu tulee olemaan ensimmäinen 23 vuoteen, kun Luther ja Nora viettävät sen kaksin. Tai oikeastaan ensimmäinen joulu 23 vuoteen ilman Blairia, sillä Krankit asuvat omakotilähiössä, jossa joulut on vietetty naapureiden kanssa. Tähän kyllästyneenä Luther ehdottaa Noralle joulun viettoa Karibialla ja Nora suostuu. Naapurit kuitenkin hermostuvat Krankeille jouluperinteiden rikkomisesta, eikä naapurusto aio päästää paria aivan helpolla.


Mitä lempi jouluelokuvia teillä on?

2 kommenttia:

  1. täälläkin on aloitettu jo joululeffojen katsominen :) Yksin kotona jo katsottu! Voi toi Lumiukko on kyllä parasta joulussa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksin kotona on kyllä pakko itsekin katsoa jossakin kohtaa. Lumiukon itse jätän aina aatolle, mutta se on kyllä älyttömän hyvä leffa

      Poista