lauantai 7. toukokuuta 2016

Ilahduta äitiäsi: Juustokakku lasissa


Täytyy sanoa, että smoothieiden lisäksi mansikat varsinkin tuoreet mansikat ovat suurimpia paheitani. Tällaisessa auringonpaisteessa on ihana nauttia tuoreista mansikoista ja hyvästä musiikista. Huomenna kuitenkin vietetään äitienpäivää ja itse haluan ilahduttaa äitiä myös lahjan lisäksi herkuilla. Selailin pari päivää sitten Kinuskikissan leivontakirjoja ja heti silmään iski mansikkainen juustokakku, ja vielä lasiin tehty. Joten mikä ei olisi parhain herkutteluyllätys äidille kuin tällainen upean näköinen lasiin tehty juustokakku. 


Kuuden lasillisen juustokakkuun tarvitset:

50 g digestivekeksejä
4 liivatelehteä
2 dl mansikkamehua
500 g mascarponetuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
4 valkuaista
200 g mansikoita (varaa kuusi ylimääräistä koristeluun)


Aloita murentamalla viinilasien pohjille keksit. Muista täyttää sillä tavalla, että täytettä on eniten lasissa. Tämän jälkeen laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.


Erota 1 dl mehusta liivatelehtien sulattamista varten. Yhdistä toiset 1 dl mehusta mascarponen ja sokereiden kanssa. Vatkaa sitten valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kuumenna 1 dl mehua kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää mascarponeseokseen. Sekoita lopuksi seoksen joukkoon valkuaisvaahto.


Annostele täyte viinilaseihin keksipohjan päälle niin, että laseihin jää tilaa vielä mansikkasoseelle. Anna hyytyä ennen mansikkasoseen laittamista jääkaapissa ainakin 2 tuntia. Itselläni oli vähän päälle tunnin ja täyte oli hyytynyt sopivasti. Soseuta pinnalle tulevat mansikat ja lusikoi sosetta täytteen päälle. Leikkaa vielä ylimääräisten mansikoiden kärkiin viillot ja työnnä ne lasien reunaan. 


Tällainen herkullinen yllätys äitienpäivänä piristää varmasti kaikkien mielen. Jos ei suuri mansikan ystävä ole, saattaa jopa tuoreet mustikatkin toimia mansikoiden sijaan. 

Oletteko te leiponut äitienpäiväksi jotakin?

6 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta :) itse tein tänään suklaisen rahkajuustokakun, ohje on keksitty itse, joten aamulla jännitetään, miltä kakku maistuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä tuo rahkajuustokakku. Itsekin olen älyttömän suuri juustokakkujen ystävä. Uskon todellakin, että kakku maistuu varmasti taivaalliselta:)!

      Poista
  2. Oi, näyttää ja kuulostaa ihanille! :)

    Terkuin Nora / http://dreamerachiever.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen myös testaamaan vaikkapa herkuttelupäiviin. Tämä kyllä pistää herkkusuutkin tyytyväisiksi

      Poista
  3. Ihan taivaallisen näköistä, Nam!


    elamanikuvina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano. Maistuu myös taivaalliselta. Kyllä eilen tämä sai monen suun makeaksi. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

      Poista