maanantai 23. toukokuuta 2016

Maukkaat kasvispihvit kesään


Ihanaa maanantaita kaikille Toisiksi viimeistä viikkoa vietetään ennen loman alkamista ja voin kyllä sanoa, että fiilikset ovat tällä hetkellä sadassa. Keskiviikkona lähetään oman ja toisen luokan kanssa Pärnuuseen ja tullaan sitten perjantaina, joten yritän viikonloppuna tulla seuraavan kerran teille kirjoitteleen. Nyt kuitenkin tällä kertaa vähän reseptin esittelyä. Nimittäin tein viikonloppuna kunnolla ensimmäistä kertaa ihan alusta asti itse kasvispihvejä ja vaikka itse sanonkin, nämä kyllä voittavat kaupan. Tähän et tarvitse kummosempia aineksia, joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.


Viiteen kasvispihviin tarvitset:

Kourallisen pinaattia
Valkosipulin kynnen
Paprikaa
Yhden porkkanan
1dl vehnäjauhoja
1dl maitoa
2 kananmunaa
Suolaa
Valkopippuria
Basilikaa
Meiramia 

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa keltuaiset rikki. Kaada sekaan maito ja vehnäjauho varovasti sekoittaen. Lisää sitten oman maun mukaan sopiva määrä mausteita ja valkosipulin kynsi. Itse kaadoin suolaa teelusikallisen, valkopippuria 1½ tl ja 2 tl basilikaa ja hitusen meiramia. Raasta porkkana ja kaada ne taikinan sekaan. Pilko paprika  ja pinaatit pieneksi ja kaada ne kulhoon. Sekoita kaikki sekaisin ja annostele viisi pihviä pellille. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia, riippuen aivan uunin nopeudesta. Nauti raikkaan salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti