tiistai 22. joulukuuta 2015

Joulun perinteitä

1. Niin kauan kuin vaan muistan, jouluaamut on aina aloitettu jo seitsemältä. Yleensä en ole mikään kauhea aamuvirkku, mutta aattona jopa pystyy ilman kummosia väsymyksiä heräämään siihen joulukalenteriin ja riisipuuron tuoksuun. 

2. Meillä kotona on ollut nyt muutaman vuoden ajan sellainen pukeutumisperinne, jos näin voisi tätä kutsua. Jokainen pukeutuu edes vähäsen juhlavammin, ja itse tässä tapauksessa saatan jopa panostaa kunnolla. Onneksi tänä vuonna ei tule ongelmia vaatteiden löytämisessä, koska kaapissa odottaa jo asu.

3. Aattona kaikissa näkee sen, että ollaan irtauduttu arjen stressistä ja saa vain rauhassa viettää päivä. Meillä kotona sen huomaa jo sillä tavalla, ettei ole yhtään mihinkään kiire ja istutaan vain rauhassa katsellen jouluohjelmia ja syöden hyvin.

4. Tämä perinne on ehkä mun ja mun siskojen välisenä, koska meillä on tapana antaa aina meidän ostamat lahjat toisillemme heti aamusta, mutta tänä vuonna itse en ole tätä perinnettä jatkamassa, koska heille ostamani lahjat ovat joutuneet muiden lahjojen sekaan ja sieltä on aivan turha lähteä edes etsimäänkään niitä, koska sieltä ei sitten löydä niitä millään.

 
 5. Kotona, jotka ovat heränneet aattona aikaisin, meillä on tapana katsoa aina joulukalenteri aivan ensimmäisenä ja sitten kun joulupukin kuumalinjan alku koittaa niin voitte varmasti jo kuvittella omat fiilikset siitä. Samalla sitten nautitaan riisipuurosta ja vain rentoudutaan.

6. Joskus aamupäivästä parin siskon kanssa ollaan muutaman aaton aikana valmistauduttu yhdessä. Yleensä sen jälkeen käyttään ottamassa muutamat kuvat aaton asuista ja sitten itselläni tänä vuonna on tarkoitus ottaa mahdollisimman paljon kuvia ja joulupostauskin on mahdollisesti myös sitten aaton jälkeen tulossa.

7. Joulukirkossa käyminen on tullut pitkäaikaiseksi perinteeksi. Aina lahjojen jälkeen ja hyvien herkkujen jälkeen on hyvä käydä aina rauhoittumassa vielä vähän enemmän joulukirkossa. Siellä sitten istumme kuuntelemassa ja laulamassa erilaisia lauluja.

8. Tänä vuonna oon ollut tavallista innokkaampana joulun odottajana, joten on tullut leivottua paljon paljon pipareita ja torttuja ympäri joulukuun ja paljon muutakin herkkua on aattona tarjolla. Meillä on tapana leipoa kaikenlaisia herkkuja ja yksi yhdeksi perinteeksi on jäänyt, että joko minä ja siskoni tehdään rosolli tai sitten vain minä ja tykkään älyttömästi sen tekemisestä.


Jouluna meillä löytyy paljon asioita, joita ollaan toistettu monta vuotta jo, mutta tässä oli nyt muutama perinne, miten meidän kotona valmistaudutaan ja vietetään joulua. Joulukiireiden takia me näemme vasta joulupostauksen parissa, joten viettäkää oikein rauhallinen joulu

Minkälaisia perinteitä teillä on jouluisin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti