sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Talvisia faktoja

Hellurei Lokakuun vaihtuessa marraskuuhun oon ollut entistä innoissani tulevasta talvesta. Syynä varmaankin on se, että pääsee taas pukeutumaan lämpimiin neuleisiin ja tykkään älyttömästi talven pukeutumisesta, vaikka se onkin ehkä hiukan kerrospukeutumista. Jokaisella vuodenajalla on ne omat jutut ja myös talvellakin löytyy niitä. Marraskuu on yleensä se kuukausi, kun aloitan miettimään joululahjoja, katselemaan kaupoista enemmän lämpimiä vaatteita, ehkä jo fiiliksestä riippuen laitan ensimmäiset joululaulut soimaan. Ai että kun tuli kunnon joulufiilis nyt Mennäänpä niihin faktoihin sitten. 


1. Heti kun on tullut ensimmäinen merkki talvesta, alan kauhistelemaan sitä aamuliukkautta. Kyllä ainakin pari kertaa talven aikana liukastun, tai no ainakin edellisinä talvina. 

2. Teetä tulee aina juotua talvisin ehkä kaikista eniten. Muumitee on älyttömän hyvää ja oon taas ihastunut vihreään teehen.

3. Marraskuun yksi kohokohta on jouluparaati. Käytiin siskojen kanssa viime vuonna se katsomassa ja oli kyllä katsottavan arvoinen. Se oli itseasiassa mun ensimmäinen kerta sitä katsomassa ja kyllä pieni joulufiilis tuli. Tänä vuonna nähdään, onko paraati entistä isompi vai näemmekö samankaltaista ohjelmaa. 

4. Se tunne kun ensilumi koittaa. Se tuo enemmän valoa aamuihin ja jopa iltoihinkin. Ei enää tarvitsisi stressata sitä, ettei ehdi ollenkaan ottamaan minkäänlaisia asukuvia tai muitakaan, koska tällä hetkellä aamut ovat pimeitä, päivät ovat hieman hämäriä ja illat vasta pimeitä ovatkin. 

5. Vuoden ensimmäisten pipareiden ja torttujen teko tapahtuu yleensä meillä marraskuun lopussa tai joulukuun alussa. Samaan aikaan saatetaan jo laittaa soimaan pari joulukappaletta. 


6. Stressi lisääntyy kaikista positiivisitä asioista huolimatta aika lujaa, koska ennen joululomaa kokeet pidetään aika nopeasti jonossa. Tähän mennessä oon selvinnyt jo kahdesta hieman vaikeammasta kokeesta, ja stressiä olen edelleen lievittänyt treenillä, joogaamalla ja meditoinnissa. Toivottavasti stressitön koeputki jatkuisi mahdollisimman pitkään.

7. Tätä odottelee varmasti moni muukin, nimittäin jouluradio. Jouluradio alkaa 29.11 ja kyllä voitte varmasti jo kuvitella mun fiilikset. Jouluradio soi sitten koko ajan siihen asti kun se loppuu taas. Oon aina laittamassa sen päälle heti aamusta ja sitten se soi iltaan asti. Nuorempana mulla oli tapana valvoa siihen asti, että jouluradio alkaa, koska halusin olla aina ensimmäinen kuuntelija. 

8. Elokuvia, viltti ja teetä. Älyttömän hyvä yhdistelmä kylmiin iltoihin. Varmasti tänä talvena ainakin muutaman kerran laitan jonkun elokuvan pyörimään, kietoudun lämpimään peittoon ja kaadan itselleni kupillisen teetä. 

9. Tähän on pakko laittaa yksi fakta, joka ei miellytä mua yhtään ja se on kouluhiihto. Kyllä, tämä kyseinen laji ei kyllä miellytä ollenkaan, varsinkaan koululiikunnassa. Tätä yleensä monien ystävien kanssa kauhistellaan silloin kun lumi on maassa. Hiihto on varmasti kivaa vapaa-ajalla, mutta koulussa se ei kyllä ole viihdyttävää.

10. Joululahjojen osto alkaa tässä kuussa mun osaltani. Se on niin ihanaa, kun saa vain kierrellä kaupoissa ja netissä etsien sopivaa lahjaa jokaiselle. Silloin kun sen löytää niin olo on jo itselläni lämmin, koska uskon lahjan saajankin jo ilahtuvan. 


Näkeekö teissä jotakin uusia ominaisuuksia aina talven tullessa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti