sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Piparkakkupiirakka


Heippa kaikille Siitä on taas aikaa kun otin leivontatarvikkeet esille ja valmistin jotakin makeamman puoleista. Tänään sitten huomasin jääkaapissa olevan Arlan rahkan piparkakun maussa ja heti teki mieli tehdä siitä jotakin. Kännykästä sitten selailin erilaisia piirakoita ja pullia ja huomasin rahkapiirakan ohjeen. Lopputuloksesta tuli oikein jouluinen tuoksu ja päälle ripottelin vielä vähän murskattuja pipareita. Hiukan mautonta oli, joten pohjataikinaan kannattaa lisätä enemmän sokeria kuin ohjeessa on tai sitten jotakin maustetta esimerkiksi kanelia. 


Piirakan valmistukseen tarvitset:

100 g leivontamargariinia 
½ dl sokeria
1 kananmuna
½ dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Yhden rahkapurkin piparkakun maussa (jos haluaa enemmän rahkan makua niin kannattaa ottaa suosiolla kaksi purkkia)


Aloita vaahdottamalla sokeri ja leivontamargariini vaahdoksi. Sen jälkeen lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada ne seokseen, välillä kaataen maidot sekaan. Voitele haluamasi vuoka ja kaada taikina siihen. Painele taikina tasaiseksi reunoja pitkin ja kaada rahkan päälle. Paista noin 200 asteisessa uunissa 30-40min tai siihen asti kun reunat näyttävät kullanruskeilta. Piirakan jäähtyessä, voit ripotella murskattuja pipareita päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti