sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Sitruunainen jäätee


Heippa! Mites teillä on sunnuntai sujunut? Täällä on nautittu vain kotosalla musiikkia kuunnellen ja valokuvaillen. Halusin pitkästä aikaa kokeilla yhtä lemppari juomaa, nimittäin jääteetä. En sitä kauheasti enää juo, mutta pitkän pitkän tauon jälkeen halusin taas maistaa sitä ja olin ihan unohtanut kuinka hyvää se on. 




Jääteen tekemiseen tarvitset:

Kuumaa vettä
Sitruunamehua
Hunajaa
Teepussin
Jäitä


Ensimmäisenä kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se haluamaasi mukiin. Sitten vain laitat teepussin mukiin ja annat sen olla haluamasi hetken vedessä. Mitä kauemmin pidät sitä, sitä enemmän tulee makua. Itse pidin vain vähän aikaa, koska makua tulee sitten sitruunasta ja hunajasta paljon enemmän.




Ota teepussi pois ja kaada hunajaa sekä sitruunaa. Hunaja auttaa ottamaan sellaisen kirvelevän teen maun pois, mikä yleensä niissä on jos ei laita maitoa. Jotenka sitä saa laittaa ainakin kaksi teelusikallista. Ja sitruunaa laitetaan sellainen kaksi ruokalusikallista, jotta saataisiin sellainen sitruunainen maku. Sitten vain sekoitetaan kaikki sekaisin ja voit viedä sen kylmenemään terassille, parvekkeelle tai sitten todella nopea keino on laittaa vähän kylmää vettä syvään lautaseen ja sitten pistää muki lautaselle, jotta saisi teen kylmenemään nopeasti. Muista vain sekoitella silloin tällöin. Lopuksi laita muutama jääpala teehen ja nauti!



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti