sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Back to School - Breakfast tips

Heippaa! Oon niin innoissani tästä postauksesta, vaikka liittyykin kouluun. Youtubessa ja muutenkin joissain blogeissa näkyy vinkkejä tulevaan koulunkäyntiin, niin sain idean tehdä myös omia vinkkejä tänne. Mulla kouluaamuina aamupalat yleensä pysyy niissä samoissa. Yleensä syön sitä leipää tai muroja. Ne on nopeita, muttei pidä niin kauaa kylläisenä. Leipäkin sopii tosi hyvin aamupalaksi, jos sen päällä olisi muutakin kuin margariini ja juusto. Tässä nyt vähän nopeita ja terveellisiä aamupala vinkkejä kouluaamuiksi. Toivottavasti tykkäätte :D


Smoothieen tarvitset: 

½ dl luonnonjogurttia
½ - 1 dl mehua (itse käytin päärynämehua, mutta melkeinpä mikä tahansa käy)
Yhden banaanin
Pieni kulhollinen tuoreita tai pakastemansikoita (käytin itse tuoreita)

Ja ei muuta kun vaan ainekset sekaisin. Kannattaa myös maistaa, ennen mukiin kaatamista, koska kaikilla on erilaiset makuaistit, joten smoothie saattaa tarvita jotakin enemmän kuin ohjeessa lukee. Jos tämä ei ole jollakin niin täyttävä, niin tätä voin juoda vaikka leivän jälkeen.  


Banaanipannareihin tarvitset: 

Yhden banaanin
Kananmunan
Noin ½ dl kaurahiutaleita
Ripauksen vehnäjauhoja

Ota syvä lautanen, johon aiot sekoittaa kaikki keskenään. Riko kananmuna lautaselle ja haarukalla murskaa banaani sinne. Banaanin ei tarvitse olla aivan murskattua, koska siinä voi ja saa olla pieniä paloja, koska sitten pannareissa maistuu enemmän banaani. Sen jälkeen kaada kaurahiutaleet ja ripottele vähän jauhoja päälle ja sekoita. Kannattaa paistaa pannarit öljyssä, jottei ne jää kiinni. Voit tehdä joko yhden ison pannarin tai sitten kaksi tai kolme pientä. Lopuksi voit syödä mansikoiden kera, mutta ilmankin maistuu hyvälle. 


Jogurttiin tarvitset: 

Mansikoita
Banaania
Appelsiinia
Hedelmäjogurtin

Tämä on simppeli ja sopii hyvin aamuihin, jolloin ei ehdi oikein syödä mitää. Kaada vain jogurtti syvään lautaseen ja pilko banaani, mansikat ja appelsiini. Itse en käyttänyt banaanista muuta kuin puolet ja siltikin tuli liian paljon, joten kannattaa miettiä kuinka paljon haluaa jogurtin päälle laittaa ja sama koskee appelsiinia ja mansikoita. Asettele banaanin viipaleet, mansikat ja appelsiinin palat jogurtin päälle ja nauti! 


Hedelmäsalaattiin tarvitset: 

Omenaa
Banaania
Mansikoita
Vesimelonia

 Pilko omena, banaani, mansikat ja vesimelooni viipaleiksi ja kaada ne syvään lautaseen. Tämä on todella helppo ja nopea vaihtoehto aikaisiin kouluaamuihin, ja tätä voi syödä vaikka puuron yhteydessä ja vaikkapa voileivän kanssa. 

2 kommenttia:

  1. Kylläpä näyttivät herkullisilta ja raikkailta :). Pitääpä ottaa kokeiluun, vaikka koulua en enää käykään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan. Ei ole tarkoitettu pelkästään koulua käyvillä. Nämä todella ovat herkullisia ja parasta siinä on, että ne ovat samaan aikaan herkullisia ja terveellisiä

      Poista