tiistai 2. helmikuuta 2016

3 healthy snack ideas

Moikka Välipala on mulle yksi tärkeimmistä päivän syötävistä. Sen ei koskaan tarvitse olla isoa, mutta yritän kuitenkin aina tehdä mahdollisimman terveellisen. Välipala pitää mut kylläisenä sitten iltapalalle saakka ja treenikin tuntuu hyvältä, kun tunti tai pari sitten on syönyt jotakin pientä. Monilla ruokailut menevät tässä järjestyksessä: aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala, mutta itselläni välipala ja päivällinen vaihtavat paikkaa. Syynä tälle on se, että koulupäivät loppuvat kahdelta tai kolmelta, niin ruoka on jo valmiina kun tulen kotiin, joten välipala sijoittuu sitten sen kolmen tunnin päähän päivällisestä, koska olisihan monella varmasti mielessä se, että jos päivällinen on valmiina kun tulee kotiin, niin voi jättää ihan hyvin välipalan syömättä. Itse en kuitenkaan suosittele sitä, koska mielestäni mitään ruokailua ei pitäisi jättää välistä.  Joten esittelen teille nyt mun kolme suosikki välipalaa. Nämä sopivat todella hyvin myös aamupalaksi. Ne ovat super helppo tehdä ja plussana ne ovat vielä terveellisiä.

  
Alle 5 minuutin jäädykkeeseen tarvitset:
Pakastemansikoita
Jäätyneen banaanin
Maustamatonta jogurttia

Tätä voi kutsua millä nimellä itse haluaa, mutta minä sanon tätä jäädykkeeksi, koska tämä ei ole tavallisen smoothien paksuista vaan aika paljon sellaista jäädykettä ja maistuu aika paljon sellaiselta. Tämän tekeminen on älyttömän helppoa ja nopeaa, laita vain kaikki ainekset blenderii. Tuota maustamatonta jogurttia kannattaa laittaa noin ½ dl tai oman maun mukaan 1 dl. Lopuksi jos haluat laittaa viipaloituja banaaneja päälle, sitten ei muuta kuin nauttimaan.


Tämän herkullisen avokadoleivän tekemiseen tarvitset:
Kaksi ruisleipää
Avokadon
Tomaattia
Suolaa
Valkopippuria

Avokado on tullut mun omaksi suosikiksi tämän leivän takia. Jos et ole koskaan avokadoa maistanut tai epäilet sitä, että tykkäätkö siitä, kannattaa kokeilla tätä leipää. Voit vaikkapa paahtaa nämä leivät, mutta itse tein tämän paahtamattomiin leipiin. Ensimmäisenä levitä ohut kerros avokadoa molempiin leipiin. Viipaloi tomaattia avokadon päälle ja ripottele hiukan suolaa ja valkopippuria. Tämä on älyttömän hyvää ja pitää todella kauan kylläisenä, joten tämä sopii myös aamupalaksi.


Tähän täyteläiseen smoothien bowliin tarvitset:
 Mansikoita
Banaania
Maitoa
Maustamatonta jogurttia
 Appelsiinia
Goji-marjoja

Tämä on ehkä yksi suosikkini, koska se on todella nopea ja herkullinen. Laita viipaloidut banaanit ja mansikat blenderiin ja lisää hiukan jogurttia. Kaada vähän kerrallaan maitoa, mutta älä tee smoothiesta liian löysää. Lopuksi kaada smoothie haluaamasi kuppiin ja koristele haluamillasi hedelmillä tai marjoilla. Itse käytin koristeluun banaania, mansikoita, appelsiinia sekä goji-marjoja.

4 kommenttia:

  1. Oah toi "jätski"! *_* Maistuis kyl! Pitää laittaa kokeiluun, ainakin kesällä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa todellakin kokeilla jos tekee mieli jotakin hyvää mutta terveellistä! Kesällä tuo sopisi varmasti täydellisesti kuumille päiville.

      Poista
  2. Voi vitsit mitä herkkuja :3 Pakko kyllä kokeilla noita kaikkia :D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ehdottomasti! Ja parasta noissa kaikissa on se, että niiden tekemiseen ei kestä kauaa, joten kiireen keskelläkin voi nauttia hyvistä välipaloista.

      Poista