keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Tips for Halloween celebrations

Moikka ihanat On aika taas jatkaa Halloween teemalla, koska ensimmäiseksi, halloween on parhain juhla sitten joulun jälkeen ja toiseksi, tykkään ihan hirveästi toteuttaa kaikenlaisia juhlapostauksia tai vinkkipostauksia, joten mikäpä ei olisi parempi aihe kuin vinkkejä Halloween-juhliin. 

Omalla kohdallani juhlat ovat yleensä mahdollisimman minimaaliset. Kunhan ne hyvät ystävät on paikalla ja on hauskaa niin tulee onnistujan fiilis. Koristuksessa mulle tulee aina ihan hullujakin ideoita, joita kuitenkin on vähän vaikeampi lähteä toteuttamaan. Ja sama pätee tarjoilun kanssa, koska en ole mikään ruoanveistäjä, niin kaikesta ei tule sellaisia kuin ehkä ajatuksissa aluksi oli. Mutta eiköhän aloiteta sitten - tässä on muutama vinkki Halloween-juhliin.

Kuvat WeIt


Ainahan ei välttämättä tarvitse lähteä hulluilla ideoilla liittyen koristeluun. Mikäli kuitenkin luovuutta löytyy niin haasta itsesi. Musta ja oranssi ovat sellaiset perinteiset värit, että niitä kannattaa käyttää ainakin vähän. Mustia ja oransseja ilmapalloja, kurpitsoja, mustaa serpentiiniä ja kaikkea mitä mieleen vaan tulee. Yksi viime vuoden tekeleistäni oli arkku. Se on yksinkertaisempi mitä aluksi ajattelin. Sen tekemiseen tarvitset vain aika iso pahvia, mustaa maalia ja myös haluamaasi väriä ristin maalaamiseen. Sitten vain piirrät ensin luonnostelman paperille ja siitä siirryt pahviin. Päällinen, sivut ja pohjat. 
Hämähäkinverkko on myös aika hyvä idea tuomaan sellaista karmivuutta. Sitä kun lisäilee pöydän reunaan, oven kulmiin ja vaikka hyllyille, niin se luo kivasti tunnelmaa. 
Yksi hyvä ja helppo koristeluidea ehkä vähän nuoremmille ja miksei vanhemmillekin, nimittäin mustasta paperista leikattuja vaikkapa hiirulaisia tai noitia. Niitä voi sitten laittaa ikkunoihin tai portaisiin.


Tarjoilussa on kaksi vaihtoehtoa...Voit tehdä söpön pelottavia tarjottavia tai hullutella oikein kunnolla ja valmistaa karmivia ja ehkä jopa ällöttävän näköisiä herkkuja. Mikäli haluat pysytellä terveellisellä linjalla, voit tehdä yksiä mun lemppareita eli banaanikummituksia. Tai voit taiteilla vesimelonista aivot, tai mandariineista kurpitsoja. Vaihtoehtoja on paljon. Juhlissa ei kannata kuitenkaan omasta mielestäni olla pelkästään makeaa, koska nopeasti tulee sellainen ähky olo eikä jaksa sitten tehdä enää muuta kuin vain istua. Karamelliomenia, keksejä, muffineja, karamellista tehtyjä sormia, hedelmäsalaattia, boolia, dipattavia sipsejä tai vihanneksia. Ruokaideoita löytyy rutkasti. Netistä voit löytää paljon inspiraatiota tarjoiluun. 


Halloween-juhlissa on aina kiva kun saa pukeutua ja käyttää hulluuttaan. Voit näyttää sievältä, mutta aivan erilaiselta tai voit meikata itsesi vaikkapa karmivaksi zombieksi. Sinä itse päätät. Itselläni on jo asu valmiina, mutta shhh....ei siitä vielä enempää. Kerran vuodessa voit muuttaa itseäsi aivan hullulla tavalla. Voit olla vaikkapa lempi elokuvahahmosi. Lisää karmivuutta voit luoda tekoverellä ja piilolinsseillä. 

Mikä te aiotte olla Halloweenina? Entä onko tulossa jonkinlaisia juhlia?

2 kommenttia: