perjantai 7. elokuuta 2015

Suklaahyytelökakku



 Huomenta Eilen pääsi taas sisäinen leipuri ulos, kun teki niin kovasti mieli pitkästä aikaa leipoa jotain ja tällä kertaa makeaa. Löysin Kotikokista tosi hyvännäköisen reseptin ja oli sitten pakko laittaa kauppalistaan ylös tarvittavat ainekset. Tähän suklaahyytelökakkuun voi käyttää mitä tahansa suklaata, mutta halusin välttämättä käyttää maitosuklaata sekä koristukseen tummaa suklaata. Ei muuta kuin let's start.


Pohjan tekemiseen tarvitset:
75g voita
10 kpl Digestive keksejä

Täytteeseen tarvitset:
200g suklaata
1 prk Ranskankermaa
3/4 dl sokeria
2 kananmunaa
3 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
½ dl kahvia

Koristukseen tarvitset:
Haluamaasi suklaata 

 Ensiksi murskaa keksit kupissa tai pussiin suljettuna. Samalla sulata voi ja yhdistä murskatut keksit ja voi keskenään

 Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoinen pala ja kiristä se irtovuokan pohjalle. Voit myös laittaa reunoille leivinpaperista suikaleita, mutta itse löysin helpommaksi laittaa ihan pieni nokare voita ja voidella reunat ohueasti. Kaada sitten keksipohja vuokaan ja tasoita se lusikalla. Täytteen tekemisen ajaksi laita vuoka jääkaappiin.

Laita tässä välissä liivatteet 5-10 minuutiksi kylmään veteen. Sitten vaahdota munat ja sokeri. 

Kun olet saanut munat ja sokerin vaahdotettua, sulata liivate kuumaan kahviin. Itse käytin kahvikapseleita, koska sen tekemiseen ei mene kauaa, mutta voit käyttää keitettyä kahvia myös. Anna kahvi-liivateseoksen jäähtyä hetken aikaa ja sen jälkeen kaada se varovasti sekoittaen muna/sokeriseokseen.

Sulata suklaa ja kaada sitten ranskankerma suklaan joukkoon. Yhdistä sitten kaikki seokset keskenään varovasti käännellen. Vaahdota lopuksi kerma ja sekoita se hyvin joukkoon. 

Kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia. Koristele suklaalla haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti