tiistai 1. syyskuuta 2015

Style tips for autumn

Hellurei Virallisesti mulla on nyt jonossa muutama syksyinen postaus, jotka odottaa niiden valmiiksi tulemista. Keväisin, kesäisin, syksyisin ja talvisin mulla on aina erilaisia vinkkejä pukeutumiseen, joita pyrin noudattamaan itse jonkin verran, joten eiköhän katsota mitä vinkkejä syksyn pukeutumiseen oon saanut.

Kuvat Tumblr

Käytä kuvioita. Ei tarvitse lähteä mistään rajusta leopardi tai siksak kuviosta, mutta kannattaa yhdistää vaikkapa raitaa ihan perus asusteen kanssa. Kuten nyt oon ihastellut erilaisia raitaisia kaulahuiveja, ja varsinkin niitä on helppo yhdistää vaikkapa valkoisen takin, sinisten farkkujen ja kivan huopahatun kanssa. 

Älä mieti liikaa. Tämä osuu mun kohdalla aika usein, nimittäin joskus tulee mietittyä, ehkä jopa vähän stressattua sen kanssa, ettei mikään vaate tunnu tai näytä hyvältä. Aina pitää kuitenkin muistaa, että joskus on niitä päiviä kun mikään ei sovi minkään kanssa tai ei vaan miellytä omaa silmää. Kannattaa päättyä helppoon asuvalintaa. T-paita, farkut, takki ja mukavat kengät tuo jo kivan ilmeen itsellesi. Lopuksi jo tuntuu, että jotain puuttuu, lisää vaikka huivi, hattu, hanskat tai jotain ihan muuta, mitä haluaisit testata.

Muista värit. Kyllä, syksyllä sattuu unohtumaan aina, että voi pukea päälleen vähän muutakin kuin mustaa. Kesällä kyllä ihan vahingossakin voi laittaa päälleen ne siniset shortsit ja jonkun värillisen paidan, mutta syksyllä ei tee oikein mieli. Itse ainakin tänä syksynä pyrin käyttämään mahdollisimman paljon väriä, tai ainakin yritän olla käyttämättä koko asusteessa pelkästään tummia värejä. Pelkästään vaalea takkikin tuo ihan uuden lookin. Joten muista värit!

Jätä luottotakki sekä luottokengät. Tämäkin on aika yleistä, varsinkin mun kohdallani. Syksyllähän tunnetusti sataa paljon eikä silloin tee mieli vaihtaa kenkiä ollenkaan, koska jo ne luottokengät kastuu. On silti niitä hienoja päiviä, jolloin voit laittaa ne luottokengät sivuun ja ottaa esiin vaikkapa jotkut kivat kengät, jotka olet juuri ostanut. Sama pätee takeissa. Itselläni syksyn ympäri on joko nahkatakki tai sitten vähän paksumpi takki, mutta tänä syksynä yritän myös vaihtaa takkia. Vaihtaessasi takkia, muista kuitenkin ottaa lämpimämpi vaihtoehto, jotta pysyt lämpimänä.

Yhdistele. Tätä kannattaa yrittää, sillä lopputulos voi näyttää entistä paremmalta. Totta kai asuste ei saata näyttää aina yhtä hyvältä kuin mitä ajattelit, mutta pitää muistaa ettei se haittaa. Aloita pienin askelin. Etene johonkin neutraaliin yhdistämiseen. Esimerkiksi nahkatakki, farkut, nahkasaapikkaat, huopahattu sopivat keskenään yhteen, mutta lisää siihen vaikka ruutupaita ja tuot ihan uuden ilmeen.   

2 kommenttia:

  1. Vaatekaupoissa näkee kyllä tosi paljon sitä musta-harmaa-beige värimaailmaa :D Ei nyt tarvitse mennä neon takissa ulos, mutta olen samaa mieltä, että tosi monet unohtavat etteivät pelkästään lehdet tarvitse olla värikkäitä syksyllä :)
    Kiva postaus!

    ❀Cinderella Days❀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit ja samaa mieltä olen kanssasi, ettei nyt todella räikeän värin kanssa tarvitse ulos mennä, mutta vähän väriä vaikkapa huivissa tai takissa tuo jo kivan lookin.

      Poista